DEVLETTE KAYNAK YOK, YOLSUZLUK, YÜZSÜZLÜK, UTANMAZLIK ÇOK

0
189

Sürekli devlette kaynak yok diyen siyasiler aslında devletin hortumlanmasına seyirci kalanlardır.  CTP-UBP korosu ve onların solisti sosyalist Maliye bakanı ve adamcı Eğitim Bakanının kol kola yolsuzluk, usulsüzlükleri devam etmektedir.

“Kaynak Yok” deyip Öğretmenlerin yasal hakkı olan hazırlık ödeneğini gasp eden fakir KKTC hükümeti!!!   Türkiye’nin her ilinde kadro dışı ataşe atamaya başlamıştır. Hükümetler değiştikçe, hükümete, bakanlara yakın olanların torpillilerin ataması yapılmaktadır. Son yüzsüzlük kan donduracak cinstendir. Hala Sultan İlahiyat Koleji müdürü olan Y. İ’nin Mersin’de konsolos olan eşinin yanına 2.eğitim kültür ataşesi olarak atanmıştır. Bu tam bir skandaldır. Eşinin yanın ders yılı ortasında görevli olduğu okul müdürlüğü görevinden alınarak gerekmediği halde 2. Eğitim kültür ataşesi atanması pes dedirtecek cinstendir. Eşlerin aynı yere bu şekilde en üst baremden atanmış olması bir yana, 2. Eğitim ve kültür ataşesinin oraya atanması yasa dışılığın ötesinde yüzsüzlük olarak değerlendirilebilecek cinstendir.

Bakanlar Kurulu Kararı ile sınıf geçme sistemi üzerinde oynayan Milli Eğitim Bakanlığı, ders yapılamaz duruma gelen Lefkoşa Türk Lisesi müdürünü ders yılı ortasında Hala Sultan İlahiyat Kolejine görevlendirmesi bu yüzsüzlüğün, yolsuzlukla taçlandırılmış şeklidir. TC elçiliğine şirin görünmek için yolsuzlukla birlikte yasa dışılığa  ve usulsüzlüğe eğitim katledilerek devam edilmiştir.

Sınıf geçme sınav tüzüğünü değiştirerek okulları içinden çıkılmaz kaosa sürükleyen, onuruyla mücadele ediyor diye sürekli çalışanları, öğretmenleri aşağılayan, eğitimi katleden,  CTP-UBP hükümeti ve onun Eğitim Bakanı bu ülkeye daha fazla zarar vermeden çekip gitmelidir.

Torpil, yolsuzluk, yasa dışılık, usulsüzlük Bakanlığına döndürülen milli eğitim bakanlığına göz yuman sırtını sıvazlayanlar en az Bakan kadar suçludur. Geleceğin sorunu ilahiyat okulu korunurken sonrasını umursamayan AKP-CTP-UBP A.Ş bir kısım ayrıcalıklıyı korurken her alanda Kıbrıs Türk Toplumunu bataklığa itmektedir. Şirket gibi çalışan ve halkın iradesine ipotek koyan takiyyecilerin ve hükümetçilik sırasını bekleyenlerin, Kıbrıs Türk Toplumunun yakasından düşme vakti gelmiştir.

 

Tahir GÖKÇEBEL

Başkan

Yönetim Kurulu (a.)