2014 Umut Yılı Olsun

0
210

Yeni bir yıla girerken umutsuzlukların umuda dönüşmesi, çaresizliklerin bitmesi dileklerimizi, paylaşırken, yaratılan statükoyu yıkacak olan irademizi de edilgenlikten kurtarmayı umut etmek istiyoruz. 

      Ezilen, çaresizliğe, işsizliğe itilen, sömürülen, yoksullaştırılan geniş kesimler kendi güçlerini farkına varmalıdır. Bu sistemde halka lütfedilen yaşamın onurlu bir yaşam olmadığı anlaşılmalıdır. Lütuf edilenlere kanarak baskının ve zulmün devam etmesine destek olunmamalıdır.

      2013 yılı da hakların gasp edildiği, zamların devam ettiği, fakirleştirmenin, çaresizliğe itilmenin sürdürüldüğü bir yıl olmuştur. Sistemden beslenenler adaletsizce kurulan bu rejimi ayakta tutmak için gençleri geçici istihdam yaparak, halka vaatler vererek adaletsizliğe devam etmektedir. Hak edilen onurlu yaşamı halka lütuf olarak sunmuşlardır. Rüşvet, yolsuzluk, kaçakçılık, özelleştirme yüzlerce yöntemle birkaç kişi zenginleşirken büyük çoğunluk yoksullaştırılmıştır. İşsiz gençlere iş ve aş bile insanlık onuru çiğnenerek, gençler birbirlerine düşman yapılarak sunulmaktadır. Bu onursuzluğa imza koyanlar yargılanacağı yerde kahramanlığa soyulmuşlardır. Asgari ücret sefalet ücretine dönüştürülmüştür. Öğretmenlerimiz sefalet ücretine mahkûm edilmişlerdir. Bu gün insanların çaresizliklerinden umut tacirliği yaparak kazanç elde etmeyen çalışan popülist, 3. Sınıf siyasiler çoğalmıştır.

       2014 yılında da benzer haksızlıkların, adaletsizliklerin devam edeceği emareleri önümüzde durmaktadır. Önyargılı davranmak istemiyoruz ancak yaşadıklarımız, halkımıza dayatılan paketler, yaşam ortadadır. Halkımız kendisine reva görülen onursuz yaşama isyan etmelidir. Ezilenler örgütlü mücadeleyle sesini yükselterek cevap vermelidir. Yoksulluğun kader olmadığı 2014 yılında bizi yönetenlere tekrar hatırlatılmalıdır. Kıbrıs’ta barışın, nitelikli yaşamın önündeki ayrıcalıklı siyasi dinazorlara kalabalıklar istencini ve iradesini ortaya koyarak cevap vermelidir. 

     2014 yılı halkımız ve tüm halkların onur yılı olması dileklerimizle…

                                                                                                                                

Tahir GÖKÇEBEL

       Başkan

Yönetim Kurulu a.