KTOEÖS-KTÖS: “MÜCADELEMİZİ YARGIYA TAŞIYACAĞIZ!”

0
472

Öğretmen düşmanlığına soyunan Nazım Çavuşoğlu aldığı talimatlar doğrultusunda öğretmen haklarını gasbetmek için diktatörce tavrından vazgeçmiyor! 2 Ağustos Salı günü öğretmenlerimizin kararlı direnişi sonucunda yapılamayan Yüksek Danışma Kurulu toplantısının aynı gündemle 5 Ağustos 2022, Cuma günü saat 13:00’de Eğitim Bakanlığında yapılacağı sendikalarımıza bildirilmiştir. Sendikalarımızın görüşü alınmadan ve bilimsel çerçevede tartışılmadan Öğretmenler Yasası’nda değişiklik yapılmak istenmesi kabul edilemezdir.

Eğitim Bakanı sendikalarımızla istişare yapacağı taahhüdüne rağmen “Ben Yaparım Olur” yaklaşımında ısrar etmektedir. Bilinmelidir ki öğretmene yönelik bu tavrını değiştirmezse, okullarımız eylemlerle açılacaktır.

Nazım Çavuşoğlu, eğitimde çözülmesi ivedi dağ gibi sorunlar ortada dururken, öğretmen haklarına saldırmayı tercih etmiştir.

Öğretmenin direnişi belli ki hükümeti korkutmuş, bu nedenle toplumsal muhalefet öğretmen üzerinden susturulmaya, sindirilmeye çalışılmaktadır.

5 Ağustos 2022, Cuma günü sesimizi en güçlü şekilde duyurmak, dayatmaları, haklarımızın gasbedilmesinin kabul etmeyeceğimizi tekrardan ortaya koymak için öğretmenlerimizle Eğitim Bakanlığı önünde toplandık.  İlgili tüzüğün tarafımıza verdiği yetkiye dayanarak sendikalarımızdan 5’er danışman ile toplantıya girmeye çalışırken Bakanlık emriyle polis engeline takıldık. Bakanlık önünde Polis etten duvar ördü. Sendikalarımız ilgili tüzüğü polise ve Bakanlık yetkililerine göstererek, istediğimiz sayıda danışmanla toplantıya katılabileceğimizi yasal olarak ispat ettiğimiz halde toplantıya girmemiz engellenmiştir. 

Haklı mücadelemizi yasalar ve hukuk yoluyla vermek üzere Eğitim Bakanlığından ayrıldık.

MÜCADELEMİZİ YARGIYA TAŞIYACAĞIZ!

DAYATMALAR KARŞISINDA SUSMADIK, SUSMAYACAĞIZ!

ÖĞRETMEN ONURUNU ÇİĞNETMEYECEĞİZ!

 

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

 

 

Elmalı: Anti demokratik tavrı kabul etmeyeceğiz

Açıklama yok.

KTOEÖS Başkanımız Ozan Elmalı, Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun anti demokratik ve dikta rejimini andıran tavrını kabul etmeyeceğimizi belirterek, “Kavga yeni başlıyor. Nazım Bey ‘Ben yapacağım’ diyorsa okulların açılması eylemlerle olacak. Toplum yeterince gergin Sayın Çavuşoğlu, başka sorun yaratma” dedi.

Açıklama yok.

 

Yardımcı kaynak: Özgür Gazete