2011 sonrası “Göç Yasası” kapsamında olan öğretmenlerimizle Demokrat Parti ziyaret edildi

0
276

13 Mart 2019 tarihinde sendikamız Demokrat Parti’yi ziyaret etti.

Yönetim Kurulu üyelerimiz ve 2011 sonrası “Göç Yasası” kapsamında olan öğretmenlerimizle DP’ye yaptığımız ziyarette, Başkanımız Selma Eylem, halen yürürlükte olan Yasanın sürdürülebilir olmadığına vurgu yaptı.

Eylem, kamu reformunun konuşulduğu bu dönemde aynı işi yapan çalışanlar arasında farklı yasaların uygulanmasının verimliliği azalttığını dile getirdi. Öğretmenlerin parçalanmış ve 5-6 farklı yasaya bağlı bir duruma getirilmiş olduğunu, gayrı ahlaki, Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı, adil olmayan, eşitsizlik yaratan yasanın değişmesi konusunda meclisten ivedilikle geçen yasa tasarısının olduğunu, bunun tekrar gündeme getirilip yasallaşması gerektiğinin altını çizdi. Sendikamızın bu sürecin takipçisi olacağını belirten başkanımız Eylem somut adım atılması talebimizi bir kez daha ortaya koydu.

DP Genel Sekreteri Afet Özcafer de, sendikaların ülke için çok önemli olduğunu dile getirerek, söz konusu yasanın o dönemde ülkede yaşanan gençlerin işsizlik sorunu ve kamu maliyesinin yapısı göz önünde bulundurularak geçirildiğini söyledi. Ancak DP’nin ve Maliye Bakanı Sn. Serdar Denktaş’ın fırsat eşitliğini ortadan kaldıran söz konusu yasayla ilgili hassasiyetlerinin olduğunu ve bununla ilgili atılması gereken adımlar için çalıştıklarını ifade etti.