2019 – 2020 Eğitim Öğretim Yılı Avrupa Parlamentosu Euroscola Programı Sorumlu Öğretmen Müracaat Kabulü

0
312

SORUMLU ÖĞRETMEN Müracaat Kabulü  

9 EKİM 2019

Değerli Öğretmenlerimiz,

Avrupa Birliği organizasyonu olan ve AB Parlamentosu yapısı ve işleyişi hakkında bilgi veren Euroscola Programı Avrupa Parlamentosu Kıbrıs Ofisi EUPSO, KTOEÖS ve KTÖS işbirliği ile 2019 – 2020 akademik dönemi için 16 – 18 yaş arası toplam 60 Kıbrıslı Türk ve 60 Kıbrıslı Rum öğrenci katılımıyla gerçekleştiriliyor.  Program 5 farklı tarihte Ocak – Nisan 2020 tarihler arasında gerçekleşecektir.  Ayrıca öğrenci başvuruları duyurusu okullarda ve sendikamız resmi sayfasında www.ktoeos.org yayınlanmıştır.

Öğrencilerin yanında sendikamızın sorumlu olacağı 3 Euroscola programında 5 sorumlu öğretmen sendikamızca görevlendirilecektir. Sorumlu öğretmen olarak sendikamıza müracaat kabul edilmektedir.

 

KTOEÖS’ün sorumlu olacağı 3 Euroscola Programı: 

 

Euroscola 30/01/2020 – KTOEÖS-12 Öğrenci / 2 Öğretmen

Euroscola 27/02/2020 – KTOEÖS – 12 Öğrenci / 2 Öğretmen

Euroscola 23/04/2020 – KTOEÖS-6 Öğrenci / 1 Öğretmen

 

Seçilecek olan öğretmenlerde aranan nitelikler:

  • KTOEÖS üyesi olması;
  • AB vatandaşı olması;
  • AP Kıbrıs ofisinde Program öncesi Avrupa Parlamentosu Kıbrıs Ofisinde gerçekleştirilecek eğitime katılım zorunludur. Seçilmiş fakat eğitime katılmayan öğretmenlerimiz programa sorumlu öğretmen olarak katılma hakkını kaybedecek ve yedek öğretmenler arasında kura çekimine gidilecektir.
  • Aktif olarak kontrol ettiği ve kullandığı e-mail adresinin olması;
  • Öğrencilerle iletişimi sağlamak için Facebook Grubu kullanabiliyor olması;
  • Daha önce EuroScola programına katılmış olan öğretmenlerimizin yeterli başvuru olmaması durumunda başvuruları değerlendirmeye alınacaktır.
  • İngilizce kadrodan atanmış olması veya çok iyi derecede İngilizce diline hakim olduğuna dair son 5 yıl içerisinde alınmış uluslar arası geçerliliği olan belge ibraz etmesi (IELTS, TOEFL vs.) gerekmektedir.

 

Müracaat eden öğretmenlerimiz arasından 5 asli ve 5 yedek öğretmenimiz kura yöntemi ile belirlenecektir. Asli üyelerin katılamaması durumunda yedek öğretmenler arasında kura çekimine gidilecektir.

 

Program hakkında detay:

  • Euroscola Programı Strasbourg şehrinde gerçekleştirilecektir.
  • Öğrenciler 2 Kıbrıslı Rum ve 2 Kıbrıslı Türk sorumlu öğretmenler ile Strasbourg’a seyahat ve ziyaretlerini gerçekleştirecektir.
  • Her ziyaret 3 veya 4 gün sürecektir.
  • Tüm finansman Avrupa Parlamentosu tarafından karşılanacaktır.

 

Müracaatlar 25 Ekim 2019 Cuma günü mesai bitimine kadar ilgili form doldurulup, belgeler sunularak sendikamız sekreterliğine yapılmasını arz ederiz.

Başvuru formu için lütfen linke tıklayınız: KTOEÖS SORUMLU ÖĞRETMEN 2020 başvuru formu

                                                                                                                                     

Selma EYLEM

Başkan

Yönetim Kurulu (a.)